Hopp til hovedinnholdet

Hvordan ikke bry meg om hva andre mener?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg sliter litt for tiden hvor jeg gjerne vil gjøre noe jeg ikke kan.. for noen år siden spilte jeg ishockey men synes at folkene på lagene var merkelige og det var vanskelig å komme inn på de + at mange sluttet hele tiden. så jeg slutta. men jeg savner det så fælt! jeg kommer ikke til å gå tilbake igjen, men jeg hadde håpet på å kanskje få begynt i utlandet hvor jeg har planer om å studere utenfor norge... jeg har en utrolig dårlig selvtillit og hater å spille foran folk og det er jo ikke akkurat så enkelt å ha en bane for seg selv... jeg vil bli god men føler at tiden løper fra meg og at jeg har blitt for gammel. De fleste har jo spilt i mange mange år så ja... hva kan jeg gjøre? hvordan kan jeg *drite i hva andre mener?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Så spennende at du har spilt ishockey :) Hvis du savner idretten og kjenner at du ønsker å prøve det igjen så synes jeg du skal kaste deg i det. Start gjerne med å trene deg opp litt på egenhånd, ved å gå mye på skøyter/rulleskøyter. Kanskje det er en ishall i nærheten av der du bor? I mange ishaller er det satt opp noen timer hver dag hvor man kan komme og gå for seg selv eller reservere plass. Når vinteren kommer igjen vil jeg anbefale deg å gå mye på skøyter, for å bli enda mer trygg på skøyteferdighetene dine. Spill gjerne hockey på "løkka" hvis det er en skøytebane i nærheten, og du får med noen til å spille. Men...det er jo en stund til vinteren nå, så enten kan du oppsøke ishaller, gå på rulleskøyter eller trene alternativt. Som ishockeyspiller trenger du jo god utholdenhet og hurtighet, noe du kan trene om sommeren gjennom å løpe, sykle, gå på rulleskøyter, svømme, danse eller lignende. Vær i variert fysisk aktivitet jevnlig, og ha det gøy!!! :)

For å bry deg mindre om hva andre mener kan det hjelpe å forandre fokus ditt på idretten. I stedet for å fokusere på at du skal prestere, så kan du begynne å fokusere på at du skal jobbe for å mestre ulike bevegelsesutfordringer. Du kan enten få utfordringer av en trener eller stille utfordringer for deg selv. Så jobber du for å takle utfordringen og gled deg over mestringen av oppgaven. Gjør så godt du kan, så kan ingen kreve mer, og fokuser på å utvikle deg selv fremfor å sammenligne deg med andre osv. 

Hvis du skal studere i utlandet ville jeg raskt undersøkt om det er ishockeytilbud dit du skal. Ta kontakt med laget/treneren og si at du har lyst til å prøve igjen, og ha det GØY. Ikke still for høye krav til deg selv, men jobb for å lære nye bevegelsesløsninger og teknikker. Fokuser på mestring av egne arbeidsoppgaver, ikke på at du må vise deg frem og prestere!

Følg følelsene dine, og hvis du kjenner du ønsker å spille ishockey igjen så synes jeg du skal gjøre det :) Det er ikke for sent! HA DET GØY

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett