Hopp til hovedinnholdet

Har en sterk sjalusi/sinne

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger bare og få dette ut .. Ja for det første jeg sliter veldig med en utrolig sterk sjalusi/sinne som bare bygger seg opp. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn men f.eks hvis kjæresten min snakker om eksen sine eller hvis jeg får sett er bilde av dem blir jeg utrolig sjalu jeg greier ikke og styre det, det bare kommer. Jeg begynner og overtenke og det jeg tenker på er at fy faen han har hatt sex med hu, klådd, hatt følser for hu og de tankene gjør meg rett og slett kvalm og det som er værre er at de fleste han har hvert sammen med har hvert mye penere en meg osv og det gjør meg redd for at han plutselig skal finne på og ta en av dem til bake jeg greier ikke styre følsene og tankene mine. Jeg bekrymer meg for ting jeg ikke behøver og bekymre meg for og jeg blir nesten gal og det andre er at uansett hva jeg har på meg osv føler jeg meg aldri fornøyd jeg hater kroppen min eller rettere sagt jeg hater meg selv jeg skulle bare ønske jeg kunne være glad

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Disse følelsene som kommer, høres jo ut til å være ganske slitsomme og også kanskje ødeleggende for både deg selv, og for forholdet.  Særlig det å være sjalusi på fortiden, er lite hensiktsmessig.  -Det kan nok være lurt å jobbe litt med deg selv og øve på å tenke mer "hjelpsomt".  Om du har mye tidligere erfaringer med avvisning, å ikke føle deg bra nok e.l. vet jeg ikke, men det kan jo være med på å gjøre at det er som det er.  Prat med noen om dette om du strever mye med det.  Du kan også gjøre mye ved å prøve å bli bevist og endre på ditt eget tankemønster.  Dette kan du lese mer om i artiklene under.  

Det å minne deg selv om at du er bra som du er og at kjæresten din har valt akkurat deg nettopp fordi du er som du er, kan være en hjelpsom tanke.  

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse