Hopp til hovedinnholdet

under store tå neglene lukter det vondt. Jeg klipper dem når det trengs og vasker føttene når jeg dusjer.. men under tå neglene er det er rar ekkel lukt

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Så jeg har et litt merkelig problem.. under store tå neglene lukter det vondt. Jeg klipper dem når det trengs og vasker føttene når jeg dusjer.. men under tå neglene er det er rar ekkel lukt. Merker det når jeg klipper dem.. hva er dette..? Hvordan får jeg det bort. Er det dø hud som har samlet seg under der? Er jo ikke så lett å vaske UNDER neglene liksom. Eller sopp?!? Er kunn på store tå neglene. Ikke de andre eller på fingrene. Takk på forhånd for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!
Det er fint at du skriver til ung.no!
Jeg skjønner at det er ubehagelig at det lukter ekkelt under tåneglene dine. Du vasker og klipper deg regelmessig, så det er ikke manglende renhold som er årsaken! 
Hva det kan komme av, kan jeg ikke si sikkert, men det kan være sopp, slik du selv også antyder. Her er en lenke hvor du kan lese mer om neglesopp og se om det kan stemme  www.apotek1.no/hender-og-fotter/neglesopp
Om du ikke får tørket godt under neglene kan det også være at det blir liggende fukt som kan føre til ubehagelig lukt. -Prøv å tørk godt  ( for eksempel med en q-tips) under neglene. Det kan også være du svetter og at det er verst under neglene? Du kan prøve babytalkum under neglene også.

Håper du kan finne ut hva det kommer av og at du finner neo som kan hjelpe! God sommer


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit