Hopp til hovedinnholdet

g 14: jeg ble akkurat tvunget til og kle av meg på omegle 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

jeg ble akkurat tvunget til og kle av meg på omegle og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, han sa han skulle legge ut bilder av meg hvis jeg ikke gjorde som han sa.... jeg tror han filmet det .. hva skasl jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er nødt til å snakke med foreldrene dine om dette så fort som mulig. Jo lenger du drøyer det, desto verre vil det bli. Vi vet at mange føler skam når de opplever slikt og derfor vegrer seg mot å fortelle om det, men vi ser også at foreldre stort sett er veldig forståelsesfulle og støttende når barna opplever slikt, og du må få hjelp av foreldrene dine med dette. Hvis du opplever det som helt umulig å snakke med foreldrene dine, kan du snakke med en annen voksenperson du stoler på, f.eks helsesøster eller en lærer på skolen din. Det viktigste er at du forteller det til noen voksne, slik at du kan få hjelp. 

Når du har fortalt om det, må dere anmelde dette til politiet. Det han har gjort er ulovlig. Det er ikke lov til å true noen til å kle av seg. Hvis han filmet deg, kan dette være straffbart etter straffelovens bestemmelse om barneporno. Bestemmelsen har en strafferamme på 3 års fengsel. Hvis det var sånn at han truet deg til å gjøre noe seksuelt med deg selv, kan dette være straffbart etter andre bestemmelser i straffeloven som gir en enda strengere straff. 

Det er mange ungdom som har blitt utsatt for det samme som deg, og det er viktig at politiet får vite om dette. 

Lykke til!

Hilsen juristen, ung.no og slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep