Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at en gutt skal dele bilder av meg på nett, hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei på 16 år og er redd. Jeg møttet en gutt på internett og vi benytte å snakke men jeg viste aldri at han er eldre enn meg. han bor i andre land og hver gang jeg lagde bildene mine på snap my story så tok han screenshort. jeg sa til han om ikke gjør det so lovet han at han skal slette deg. så en dag plutselig fortalte han meg at jeg er for elsket i deg og snakket veldig mye raart . jeg sa til han veldig klart at jeg liker ikke det. Og når han ikke sluttet blokkerte jeg han fra min snap. Han kjente noen vennene mine og hadde på snap , det er nå han sender bildene mine til vennene mine og jeg er veldig redd for at han skal legge bildene mine på internett. Jeg er veldig redd og vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Jeg er fra en veldig streng familie og hvis de for vite om det så er jeg ferdig. Trenger hvirklig råd om hva jeg skal gjøre i en slik situasjon. snakke med politi eller hva? Jeg for ikke sove fordig jeg følger meg veldig redd. Skal hvirklig vente på dere svar og råd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

Du har alltid mulighet til å gå til politiet. Det er ikke lov å bruke/sende/dele personbilder av deg uten ditt samtykke. Men det er også veldig vanskelig for politiet å gjøre noe med det, da det er vanskelig å bevise og kontrollere ting på internet. Men hvis det er alvorlige bilder (nakenbilder eller på andre måter svært private) anbefaler jeg deg å anmelde det til politiet.

Du kan jo kanskje prate med de vennene dine som mottar bilder fra han? Forklar at denne personen ikke er noe snill og sender bilder uten ditt samtykke.

Hvis han skulle legge ut bildene på Internett kan du kontakte oss i Slettmeg.no direkte på hjelp@slettmeg.no så skal vi hjelpe deg med å få fjernet de.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du redd for at bildene dine blir misbrukt på nettet?

Tenker du over at bilder du sender og deler på nett kan bli misbrukt av andre?

Gå til vote

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett