Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med en person som er rundt 25-27 år og er selv 14...

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei så idag har jeg gjort noe dumt jeg har hatt sex med en person som er rundt 25-27 år og er selv 14 . Det hele startet med at han ville ha sex han og jeg snakket på Snapchat og har hatt sex en gang og men idag også. Jeg angrer er det min feil liksom det var jeg som kontaktet han den andre gangen og ba han om å komme til der hvor jeg bor. Jeg har tatt en video der hvor jeg suger han han ba meg slette det og jeg sa ja menjeg gikk på nylig slette også gjenopprettet jeg det der jeg har bilskiltet hans og jeg har lyst til å andmelde han men tror ikke jeg kan fordi vil ikke at foreldrene mine skal vite det. Hva bør jeg gjøre

Besvart 02.04.2019 09:33
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg forstår at du er fortvilet og angrer på det du gjorde. Selv om du tenker at dette er din skyld siden du tok kontakt med han selv, er dette ikke på noen måte din skyld. Du er barn, og han er voksen. 

Uansett hvordan man vrir og vrenger på det, så er dette helt og holdent hans ansvar. han har brutt loven, ikke du.

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Det betyr at en person over 16 år kan bli straffet for å ha sex med en person under 16 år. Den seksuelle lavalderen er lovbestemt, og skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Det er kun den voksne over 16 år som er ansvarlig og som kan straffes.

Straffelovens §195 og §196 sier følgende:

"Den som har seksuell omgang med barn under 14 år, straffes med fengsel inntil 10 år..."

"Den som har seksuell omgang med barn under 16 år, straffes med fengsel inntil 6 år."...

Vi har denne aldersgrensen for å beskytte personer under 16 år mot å bli utsatt for seksuelle handlinger man ikke er moden for.

Det du må gjøre nå, er å snakke med noen som kan hjelpe deg. Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine, men om det er vanskelig kan du snakke med helsesykepleier på skolen din. helsesykepleier har erfaring med å snakke med barn og ungdom som har blitt utnyttet seksuelt av voksne, så hun kan hjelpe deg videre. 

Foreldrene dine må nok få vite om dette, men det kan helsesykepleier hjelpe deg med etterhvert. Det er viktig at foreldrene vet slik at de kan hjelpe deg over dette og gi deg støtte når du har det vanskelig. Videre bør han anmeldes, men det får du hjelp til av helsesykepleier og evt foreldrene dine. 

Om du ikke tør å snakke med noen, er det også steder der du kan snakke anonymt. Det viktigste er at du får snakket med noen. 

Om du ikke vil snakke med noen du kjenner kan du ringe Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte: 80057000

Der trenger du ikke engang å si hva du heter eller hva du har opplevd. De som jobber på Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte vet noe om hvordan du kan ha det. Mange av de som jobber der har opplevd overgrep selv. Gratis fra fasttelefon og Telenor mobil. Telefonen er døgnåpen.

Du kan også ha kontakt med dem på e-post: post@incest80057000.no

Her kan du lese mer om hjelp etter seksuelle overgrep

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Gutt og utsatt for overgrep

Gutt fortviler (colourbox.com)

Også gutter opplever seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å prate om det vanskelige og tabubelagte.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ufrivillig sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ufrivillig sex