Hopp til hovedinnholdet

#metoo har gått for langt. Likestilling ? Straff for falsk anmeldelse ?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hallo, jeg synes at #metoo har gått for langt. Jeg er veldig glad i kvinner og sånt, men det at det ikke er likestilt er bullshitt. Menn må ta alle drittjobbene imens kvinnene ofte får de lettere jobbene. En kvinne kan anmelde en mann for overgrep og så blir han fengsla, senere kommer det fram at anklagen var falsk og kvinnen for ingen straff. Bare fordi menn tjener mer enn kvinner betyr det ikke at vi ikke har det greit. #lol #karen #karentookthekids

Besvart 25.05.2019 14:12
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no.

Jeg oppfatter at du har tanker om likestilling og konsekvenser det kvinner forteller får for menn. Jeg tror ikke jeg finner et konkret spørsmål. 

Jeg velger å svare ut fra din frustrasjon for #metoo og falske anklager fra kvinner om overgrep. Og at de falske anklagene ikke får konsekvenser for kvinnene. Håper jeg har oppfattet det du skriver riktig. 

Ulik fordeling av jobber mellom kjønn kan henge sammen med at vi som individer velger tradisjonelt når vi velger utdanning. Menn har tradisjon på å velge yrker som er mer fysisk krevende en hva jente har gjort. 

#metoo var, når den ble lansert en fin felles plass for kvinner å fortelle om  overgrep fra menn i sentrale posisjoner i ulike deler av samfunnet. 

Det som er trist er at enkelte kvinner benyttet muligheten #metoo ga de til å strekke grensen i forhold til seksualitet og krenkelser. Det er like alvorlig å komme med falsk anklage om overgrep tenker jeg. . 

Vi har ulike grenser for hva vi setter som ok i forhold til flørting , samtaler og berøring. Den individuelle forskjellen må vi akseptere fra begge kjønn.

Det er like galt for en kvinne å trå over mannens grense som omvendt og  det skal anmeldes. Med flere anmeldelser fra menn vil rettsvesenet  få erfaring slik at loven blir lik for begge kjønn. 

Det er like galt at likekjønnede oppfører seg på en krenkende måte mot hverandre.

Kommer det fram at en kvinne har fått straffet en mann med falsk anklage bør kvinnen anmeldes slik at hun får den straffens som hun skal ha i forhold til anklagene hun har kommet med.  

Loven skal være lik for begge kjønn, men da må begge kjønn tørre å anmelde overgrep og ikke ok adferd fra personer de er i kontakt med.  

Jeg har lagt med noen artikler se om du finner noe nyttig i de. 

Håper du har fått noe hjelp til å reflektere mer om kjønn, yrker og krenkelser. 

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er likestilling?

Vekt med "Hva er likestilling?"

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter for kvinner og menn. I dag har begrepet fått en utvidet betydning.

Les mer

Likestilling mellom kvinner og menn

Symbolene for kvinne og mann (colourbox.com)

Hva skal til for å minske forskjellene mellom kvinner og menn? Det finnes en rekke tiltak og lover for å sikre et mer likestilt samfunn.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

#MeToo

Hender som holder plakater i været med skriften #Metoo (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet? Kampanjen #Metoo har fokus på seksuelle overgrep og trakassering.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit