Hopp til hovedinnholdet

Råd ang anmeldelse/straff.

Jente 14 år
 

Spørsmål

På lørdag var jeg alene hjemme og hadde en liten fest hvor noen mest sannsynlig dopa meg ned, en venn av meg filma meg og en gutt som fingrer meg, jeg var helt borte og husker ingenting. 2 dager senere (på mandag) snakka jeg med en helsesøster om dette og jeg og mamma dro på overgrepsmottaket og tok masse prøver, jeg har ikke fått svar på det doping enda men jeg drakk ingenting og husker fortsatt 0 så jeg ble mest sannsynlig dopa ned. Han som filma sendte videoen til 3 andre og en av dem sendte til noen og den personen la det ut, jeg fikk han til å slette det men det r flere som så det og jeg veit ikke hva jeg skal gjøre nå, jeg vil ikke anmelde siden jeg hater å være på avhør men jeg vil at både han som filma og han som la det ut skal få straff, men alle r under 15 så de kan ikke få noe seriøs straff, men hva slags straff får de? og burde jeg anmelde? burde jeg snakke med noen voksne om det? jeg er sykt redd nå og orker ikke å gå ut engang fordi jeg er så redd...

Besvart 23.05.2019 22:47
 

Svar
Hei jente 14 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.Det er trist å lese at du har vært utsatt for en slik opplevelse. Vi skjønner godt at du syns det er vanskelig å prate med noen om det som har skjedd. Så fint at du har pratet med helsesøster og din mor. Vi anbefaler at du snakker med din mor igjen og sammen kan dere kontakte politiet. De kan gi dere råd uten at dere må anmelde også.  Angående den video som ble filmet er det kanskje lurt å fortelle dem også det.  De kan også fortelle deg om hva slags straff de kan få. Og de kan hjelpe deg med å få denne videoen slettet. 
 
Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er: www.incest80057000.no.
Du kan være anonym dersom du ringer.

Håper med dette at du kan få god hjelp videre.
 
 
 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit