Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fingrer man seg selv?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvordan fingrer man seg selv?

Besvart 26.06.2019 19:45
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Det er forskjell på hvordan man gjør det, alt etter hva man liker. Noen holder en finger eller to i skjeden, mens de stimulerer den ytre delen av klitoris. Andre beveger fingrene inn og ut. Andre igjen beveger fingrene inne i skjeden, uten å ta de ut. 

Prøv deg fram med hva du eventuelt synes gir gode følelser. 

Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Da trenger en ikke føre noe inn i skjeden. 

Det er også sånn at mange jenter blir skuffet over det å fingre inne i skjeden. De kjenner lite eller ingenting. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det etterhvert, og noen liker det med en gang. 

Nyt og utforsk kjønnet og kroppen din, og glede deg over de gode følelsene. 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet