Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp og vet ikke hvordan jeg kan få det bedre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg føler meg veldig trist. Alt starta med at jeg er født i feil kropp og ingen i familien tror meg. De tror det er en fase. Så jeg ble født som en jente men er gutt! Og dette gjør meg veldig trist som jeg begynte og røyke og kutte meg selv. Og jeg har egentilg lust til og bare avslutte alt. Har hatt selvmords tanker mange ganger og jeg føler at ingen liker meg og at jeg er en skam. Så fant mamma røyken min og tok den vekk som gjorde meg bare tristere og vet ikke hva jeg skal gjøre. Hun fant også kuttene mine og tvang meg til og slutte. Hun starta og kjekke armene mine hver dag. Og som gjorde at jeg fikk lyst til og bare avslutte alt og jeg er tristere enn jeg noen gang har vært jeg trenger hjelp og vet ikke hva jeg skal gjøre har bare lyst til og dø og føler at livet mitt ikke er noe. Bare vokse opp, få barn, jobbe, bli gammel og dø. Føler at det ikke er noe vits. Jeg hater alt. Har ingen venner heller. Jeg stoler heller ikke på lærerene. hva skal jeg gjøre? Jeg trenger hjelp

Besvart 02.07.2019 18:28
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss og forteller hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vondt og at du bærer på veldig mye helt for deg selv.

Jeg er helt enig med deg at du kan ha nytte av å få  hjelp. Du trenger ikke finne ut av alt helt selv. Når man gjør det så kan det bli for mye og da kommer ofte vanskelige tanker og selvmordstanker.

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen din når ferien er slutt. Der kan du få råd og veiledning i forhold til kjønnsidentitet. Videre kan du også få hjelp til å snakke med foreldrene dine slik at de også kan få hjelp til å forstå deg bedre og ikke kjefte på deg eller straffe deg fordi du har strategier som du trenger for å holde unna det som er vanskelig. 

I sommer vil jeg anbefale deg å ta en dag av gangen og forsøk og finn noe som du vanligvis trives med å gjøre. Dersom tankene dine blir mørke og ensomme kan du ta kontakt med Alarmtelefonen på tlf 116 111. Du kan også forsøke å snakke med foreldrene dine om at du har det vanskelig og at du føler deg ikke forstått.

Når man strever med selvfølelse og identitet så er det ikke uvanlig at man kan føle seg skamfull og kritisk til  seg selv.

Jeg vil også minne deg på at selv om du har det vanskelig nå så vil det ikke alltid være slik. Det blir bedre! Du trenger ikke løse alt på egenhånd.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt.

Pass godt på deg selv. Du er god som gull.

God klem til deg fra meg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet