Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kjøpe "jenteklær" uten at andre oppdager det?

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er født gutt, og lever som en gutt. Jeg elsker å gå med kjoler, skjørt og andre jente klær. Jeg lurer på hvordan jeg kan få kjøpt mere kjoler og skjørt. Nå låner jeg mammas. Vil ha mine egne. Har også lyst på bh og parykk. Hvordan kan jeg kjøpe dette uten at folk vil se rart på meg. Har vurdert Wish og slike sider, men er redd for at de andre i familien skal finne pakken først og åpne den. Hvordan kan jeg bestille/ kjøpe uten at folk finner ut?

Besvart 14.08.2019 23:08
 

Svar
Hei

Så fint at du liker kjoler og skjørt! Du kan jo kle deg på akkurat den måten som du selv ønsker, uansett om du definerer deg som jente eller ikke.

En måte å "gå under radaren på", kan likevel være å si at du skal kjøpe klær til noen andre. Kanskje kan du si til de som jobber i butikken at du har en venninne som har bursdag? Og be de pakke inn klærne og legge ved byttelapp..?

Likevel er det jo bare normene i samfunnet vårt som har bestemt at kjoler og skjørt blir betegnet som "jenteklær", dette står jo ikke nedfelt i noen lover eller noe.

Siden det kan oppleves litt krevende å bryte disse kjønnsnormene i samfunnet, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med andre som liker det samme! Her kan du finne gode allierte i Skeiv Ungdom samt spørre om råd.

Du kan også lese nettbrosjyren som heter "mannen, kvinnen og meg" for å få litt mere trygghet i at det er helt naturlig at du kan uttrykke kjønn på akkurat den måten som du selv liker best. Dette er jo ikke noe som noen andre kan bestemme over, selv om man noen ganger kan få inntrykk av akkurat dette.

Snakk med hjelpere som kan støtte deg i å være deg selv. Her kan du kontakte ichatten.no. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet