Hopp til hovedinnholdet

Bekymrer meg for konfirmasjonen fordi jeg ikke har bunad.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal konfirmere meg Humanistisk nå til våren, og jeg vet ikke hva jeg skal ha på meg. Bunad er uaktuelt siden vi ikke har råd til det, rett og slett. Først tenkte jeg å ha på en vanlig finkjole, men fant ut at jeg da kommer til å være den eneste som ikke går i bunad/festdrakt, noe som skremmer meg litt. Nå gruver jeg meg til konfirmasjonen min pga dette, og det er jo litt trist. Føler at jeg på en måte ''ikke passer inn'' hvis jeg ikke har på meg bunad/festdrakt. Jeg så litt på bilder på nettet og synes at festdrakt er veldig pent, men det spørs jo om det er bra kvalitet og alt det der, jeg vil IKKE at det skal se ''fake'' eller ''billig'' ut. Hva burde jeg gjøre, bare drite i om jeg skiller meg ut eller skaffe meg festdrakt? Synes det er teit at jeg må gruve meg til konfirmasjonen på grunn av et klesplagg. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg er helt enig at det er dumt at dette med bunad gjør at du ikke klarer å glede deg til konfirmasjonen på samme måte. Det er mange som får bunad til konfirmasjonen sin. Noen får ny, og andre arver. Men selv om det kanskje ikke føles sånn, så er det også mange som ikke har bunad i konfirmasjonen sin, og det er ikke noe galt med det. Bunad er dyrt, og det er ikke alle som har råd til det. Men det betyr ikke at ikke konfirmasjonen din blir like bra. Den dagen handler jo ikke om bunad, den handler om deg. Og du har jo muligheten til å finne akkurat den kjolen du vil ha i hvilkensomhelst farge. Du kan tilpasse kjolen etter været, noe som ikke er så lett i bunad. I tillegg så vokser man jo gjerne en del etter at man er konfirmert, og hvis du venter med å få deg bunad til du blir eldre, så slipper du å bekymre deg for å vokse ut av den.

Jeg håper dette svaret var til hjelp, og at du får en super konfirmasjon! 

 Vennlig hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon