Hopp til hovedinnholdet

Tips for å skrive tale

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal konfirmeres om ikke lenge og skal skrive en tale, men vet ikke hvordan... Hva bør jeg ta med? Hvordan bør jeg starte? (Jeg har aldri skrevet tale før) Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg husker at jeg syntes det var veldig skummelt og holde tale, var også ganske usikker på om innholdet var bra. Det jeg tror du skal vite er at selv om det føles som et stort press vil de rundt deg mest sannsynlig først og fremst være mektig imponert over at du i det hele tatt holder en tale. En venn av meg fant hele talen sin på nettet og fikk stor ros selvom (ikke at jeg ville tatt dette til etterfølge).

En fin og klassisk måte å starte på er å takke alle for at de kom i konfirmasjonen og for alle gavene. Deretter kan du gå over til å snakke om dine nærmeste; familie, venner, andre forbilder i konfirmasjonen din osv. Hvorfor og hva liker du med dem, er det noen du er spesielt takknemlig ovenfor eller noen som du ser opp til? Det er fint at talen er personlig og det er da viktig at den også ikke blir for skrytete. Ta med alle sider eller en historie av f.eks. broren din, spesielt den lit irriterende eller komiske.

Dette er bare et forslag til hvordan du kan skrive talen din. Det var en slik tale jeg skrev og det funket kjempebra. Lykke til!Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon