Hopp til hovedinnholdet

Hva kan vi finne på i konfirmasjonen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som skal feire konfirmasjon om en måned og trenger hjelp. Konfirmasjoner er vanligvis kjedelige. Jeg vil at konfirmasjonen min ikke skal være like kjedelige som alle andres. jeg vil ikke at gjestene skal bare vente på mat og kake. Jeg vil ikke at noen skal kjede seg, så jeg tenkte å ha mange leker og underholdninger slik at ikke konfirmasjonen min blir kjedelig. Problemmet er at jeg ikke har funnet på noen leker eller underholdninger som passer for konfirmasjon. jeg lurte på om dere kunne gi meg noen tips til hva slags leker og underholdninger som kan passe til konfirmasjon. Jeg har hørt mye om at man pleier å lage quizer om konfirmanten, men det syns jeg ikke er noe. Vet dere om noen leker til konfirmasjon? og underholdninger?. Helst noe vi kan gjøre mens vi sitter rundt spisebordet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Det finnes flere forskjellige ting man kan finne på i en konfirmasjon. Når det gjelder underholding så kan det være fint å kanskje spørre noen av gjestene om de har noe de kan bidra med. Noen pleier å synge eller danse, dette er veldig fine underholding i en slik sammenheng, kanskje du også har noe du er god på? Spille et instrument eller lignede? Det er noe du kan vise fram hvis du ønsker. 

Ellers går det ann å ha noen leker. Er det fint vær kan du kanskje arrangere noe ute? Sekkeløp eller kubbespill? Egentlig er det bare fantasien som setter grenser, det eneste man må ta hensyn til er at folk har på seg finstasen. 

Selvom kanskje ikke quiz om konfirmanten frister, kan du lage quiz om noe annet. Eller hva med en kahoot? "By og land" er også gøy for store og små. Jeg vil råde deg til å søke litt rundt og se om du finner noe du kunne tenke deg. Det kan kanskje være en fordel å ikke legge opp til for mye leker og underholding også, og kanskje velge noe som de aller fleste liker. Men husk at det er din dag!

Se gjerne på vedlagt artikkel. 

Lykke til med konfirmasjonsfeiring! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon