Hopp til hovedinnholdet

Konfirmantens tale 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal konfirmere meg borgelig og skal holde Konfirmantens tale på sermonien, men jeg vet ikke helt hvordan man skriver en sånn tale. hva bruker de å handle om og hva burde man snakke om?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at dette er veldig vanskelig, likevel behøver du ikke å finne opp hjulet på nytt hvis du skjønner hva jeg mener. Det er imponerende at du i det hele tatt vil holde en slik tale, innholdet behøver derfor ikke å være så viktig.

Du må selv velge hva du vil snakke om, men temaer som: At dere nå blir snart voksne og at dere da må ta ansvar for mer, være inkluderende ovenfor alle, men fortsatt huske å være barn kan funke. Andre momenter kan være at dere må gjøre det godt på skolen, men fortsatt huske at karakterer ikke er alt. Du kan også snakke noe om hvorfor du har valgt borgerlig konfimasjon ovenfor kristen. Ta opp spørsmålet om hvorfor man har borgerlig konfimasjon, hva er poenget? 

Dette er bare noen ideer til hva talen din kan handle om. Håper det var til hjelp og masse lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon