Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg til konfirmasjonen min pga onkelen min.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg gruer meg til komfen min for jeg vet at onkelen min kommer til å si at jeg har valgt feil mat og han komenterer altid vekten min og sier at jeg må spisse mere og at jeg ikke er tong nokk. Jeg vet ikke hvordan jeg skal be han om å slutte med det. Jeg har prøvd mange ganger men hver gang eneste gang overser han det. Hvordan skal jeg gjøre det?

Besvart 20.01.2019 15:36
 

Svar
Hei jente 14 år.

Du forteller at du gruer deg til konfirmasjonen din. Det er fordi du har en onkel som du er bekymret for hva kommer til å si. Du er redd for at han kan si noe om at du har valgt feil mat, at han skal kommentere vekten din og si ting som at du må spise mer og at du er for tynn osv.

Du skriver at du har prøvd å snakke med han flere ganger, men at det ikke hjelper. Han bare overser det. Jeg tenker at her så må faktisk foreldrene dine på banen. Det å konfirmeres er noe stort og det skal være din dag. Det er er dag hvor du skal ha det bra, og du skal ikke finne deg i noe fra onkelen din.

Ta en prat med foreldrene dine og fortell alt akkurat som det er. Fortell at du gruer deg, og hvorfor du gruer deg. Fortell at det har skjedd mange ganger før, og at du har prøvd å snakke med onkelen din for å få ham til å slutte, men at han ikke vil høre på deg.

Jeg håper foreldrene dine tar deg på alvor og at de kan snakke med onkelen din sånn at han oppfører seg ordentlig. Jeg håper dette var til hjelp for deg, og ønsker deg en flott konfirmasjon. Jeg legger ved noen artikler du gjerne kan lese. Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon