Hopp til hovedinnholdet

når vi skal ha den festen etter på med familien så vet jeg ikke om jeg skal holde sånn tale

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på en ting. eller det jeg vet er at jeg skal konfirmere meg borgerlig. men så gruer jeg meg veldig til det å stå fram på senen å sånt. og når vi skal ha den festen etter på med familien så vet jeg ikke om jeg skal holde sånn tale eller ikke hva syntes dere??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet!


Det er veldig mange som er litt nervøse før de skal konfirmeres. Du kommer garantert ikke til å være den eneste som er spent på den scenen! Kanskje hjelper det deg å tenke at det er flere som føler det samme som deg?

 

Mange holder en liten tale i konfirmasjonen sin, og ofte forventes det gjerne at man sier noen ord. Det trenger ikke egentlig være en tale, men man kan jo bare si takk for at alle har kommet og delt denne dagen med deg.

 

Når dette er sagt, synes jeg at du skal huske på at det slett ikke er obligatorisk å holde tale i konfirmasjonen. Om det er noe som gjør deg veldig nervøs, så synes jeg ikke at du skal stresse så mye med det. Det skal tross alt være en dag som du kan se tilbake på med gode minner- det vil være dumt å bruke hele dagen på å grue seg. Dersom det vil gjøre feiringen din bedre, så bare la være!

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon