Hopp til hovedinnholdet

Jeg har plaget en gutt i flere år, han har anmeldt meg flere ganger. nå skal jeg til konfliktrådet...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har plaget en gutt i flere år, han har anmeldt meg flere ganger. På det siste avhøret jeg var på spurte politimannen om jeg var interessert i konfliktråd noe jeg sa kanskje til. Nå for noen dager siden fikk jeg et brev i posten om at konfliktråd var en mulig løsning. Det jeg lurer på er, om det blir konfliktråd er det normalt å syntes det er vanskelig å snakke med den andre parten? Det virker litt skummelt og snakke med han. Må mamma være med? Jeg vil ikke ha hu med i det hele tatt! Hvor foregår det hen? Hvor lenge varer det? Jeg gruer meg sykt, for det virker sykt skummelt.. og snakka face2face med han liksom..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er modig og flott av deg å si ja til konfliktråd. Antar det betyr at du har gjort deg dine tanker om hvordan det er å være han - som blir plaget og at det ikke er hyggelig å vite at det er du som gjør dagene vanskelig for han. Vår erfaring er at mange ungdommer gruer seg til å komme på møtet, men at de aller fleste har en god og lettet følelse etterpå. En mekler kommer til å ta kontakt med deg før møtet og da kan du gjerne fortelle at du gruer deg. Mekleren vil fortelle deg hva som skjer på møtet ? og det er mekleren som kommer til å lede møtet. Dere får begge si det der ønsker, men det er ikke noe politiavhør! Møtet går ut på å snakke sammen, om hva dere tenker om det som har skjedd, hva dere tenker i dag og hvordan dere vil forholde dere til hverandre framover.  Hvorvidt mamman din skal være med eller ikke kan du også ta opp med mekleren på forhånd. Konfliktrådet holder møter mange ulike steder i kommunen og det er sikkert ikke så langt unna der du bor. Møtene er som regel på ettermiddag eller kveld. Det er helt umulig å si hvor lange møtet vil vare, men de fleste er fra 1-3 timer.   

Lykke til!

Vennlig hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning