Hopp til hovedinnholdet

Mamma kjefter og skriker hver dag.

Jente 15 år
 

Spørsmål

HeiJeg og mamma krangler så og si hver dag. Rettelse; hun kjefter og skriker på meg, jeg sitter å gråter. Når jeg gjør én liten feil, skriker hun så mye på meg og skal ta opp alt jeg har gjort galt noen sinne! Jeg sier at det ikke er rettferdig, at hun kjefter på meg for mer enn det jeg faktisk gjorde galt der og da.. Og da mener jeg ikke ting som å feste, røyke, snike meg ut ellerno. Jeg mener ting som å glemme en genser på badet, glemme å lukke en hylle eller ikke henger jakka mi riktig. Hun klikker aalt for fort! Jeg prøver si i fra at det er enklere måter å løse det på enn å stå å skrike til meg og kalle meg stygge ting.. Men da sier hun bare at det ikke hjelper å snakke rolig og sånt. Men måten hun gjør det på, hjelper i hvertfall ikke? Vi har så dårlig forhold nå.. Jeg vet alt er min feil, og at grunnen til at det er som det er, er pga meg. (får høre det nesten hver dag) Har du/dere noen råd på hvordan vi kan løse ting på, uten at hun skal skrike på meg hele tiden? Vær så snill?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei !

 

Det høres ut som kommunikasjonen mellom deg og din mor har kommet inn i en ond sirkel dere ikke klarer å komme ut av. Alt er ikke din feil, det er helt sikkert !  Du kan helt klart gjøre ditt for at ting skal bli bedre, men det er din mor som er  den voksene. Hun har et hovedansvar for hvordan dere prater sammen og  stemningen hjemme. 

 

Dere trenger nok hjelp av  noen for å få råd om hvordan dere kan kommunisere bedre.   Det kan være flere som kan hjelpe dere med dette, for eksempel familiesentre eller familiekontor.  Jeg vil råde deg til å ta kontakt med helsesøster på skolen din. Hun har sikkert oversikt over hvem det kan være lurt å kontakte i kommunen der du bor.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning