Hopp til hovedinnholdet

Læreren pirker på han for alt.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 13 år læreren min føler jeg at prøver og drite meg ut eller alltid pirker på meg men ingen andre og jeg gjør som oftest ikke noe galt men det er sinnsykt plagsomt siden foreldrene mine bare sier at alt har en sammenheng og bla bla bla hvis vi krangler og så bruker de det alltid i mot meg da og det er så plagsomt at av og til føler jeg at jeg bare vil gi opp eller ikke gå på skolen pluss at ingen føler jeg forstår meg og jeg er i en ganske tøff periode nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Jeg synes ikke det høres bra ut det du skriver. Du har rett til et skolemiljø uten mobbing, og det du utsettes for av lærern din er mobbing. I tillegg opplever du å ikke få noe støtte hjemme. Dette igjen har ført til at du ikke har særlig lyst til å gå på skolen. Det er alvorlig! Jeg tipper at ingen, hverken lærer eller foreldrene dine skjønner helt hvor ille dette er for deg, men da er det viktig at de får vite det, slik at du slipper å gå og ha det på den måten lenger.

Jeg foreslår at du går og snakker med helsesøster på skolen din, og forteller hvordan du opplever dette. Kanskje kan du vise helsesøster det du har skrevet her. Helsesøster kan hjelpe deg å sortere litt i hva som er hva, og hun kan også hjelpe deg å snakke både med foreldrene dine, om at de skal støtte deg mer her. Helsesøster eller foreldrene dine kan også snakke med lærern din også slik at han slutter.

Dette er ikke noe du skal "holde ut"! Få hjelp til å gjøre noe med situasjonen din.

Jeg ønsker deg lykke til!!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning