Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så sur på mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er så sur på mamma at jeg ikke hvet hva jeg skal gjøre hvis det gikkan og eksplodere ville jeg gjøre det for leeeeenge siden!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Følelsen du kjenner på er noe de aller fleste vil kjenne seg igjen i. I puberten og tenårene settes ofte forholdet til foreldrene på prøve. Foreldre blir teite, og det skal lite eller ingenting til for å sette sinnet i kok. Det er en tid preget at humørsvingninger, utprøving av grenser, og det å finne veien mot å bli mer moden og selvstendig.
Når du blir sint på mor, og kjenner at det er like før du eksploderer, så er det lurt ta en time out. Trekk deg ut av situasjonen. Tenk over det som skjedde, og ta det opp igjen når du har fått roet deg ned. Si noe om hvordan situasjonen påvirket deg, og hvorfor du ble sint.
Det er også godt å ha en utenforstående å snakke med når du er frustrert over teite foreldre. Det kan være helsesøster, en god vennen eller en annen voksen du stoler på.

I artikkelen nedenfor får du gode råd til hvordan du går frem for å få en god samtale med foreldre om ting som er vanskelig.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning