Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bidra til å hjelpe til å bedre samfunnet, og ikke leve i frykt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har sett mye på nyhetene i det siste, rett og slett fordi det er mye som har skjedd. Jeg føler nå på at jeg er en skikkelig hippie innerst inne, og jeg ønsker å kjempe for fred og trygghet i verden. Spørsmålet mitt er forøvrig hvordan jeg kan hjelpe til å bedre samfunnet i såpass ung alder? Jeg orker ikke å leve i frykt lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg vil begynne med å si at jeg blir veldig glad når du skriver at du ønsker å kjempe for fred og trygghet i verden. Det er veldig bra at det finnes ungdom som deg, som ønsker å snu frykten til noe produktivt som kan gjøre en forskjell i samfunnet.


Samtidig leser jeg at du kjenner på en fryktfølelse relatert til ting du har sett på nyhetene i det siste. Jeg forstår veldig godt at det påvirker deg, og kanskje gjør deg redd for hva som kan skje fremover. Nyhetene i media fokuserer veldig mye på krig, konflikter og terror om dagen, og det er lett å la seg påvirke. Du skriver ikke hvordan denne frykten påvirker deg, men jeg tenker at det er trist dersom du lar frykten ta overhånd. Noen mennesker blir veldig redde for at det kan komme til å skje noe grusomt med en selv eller noen man er glad i. Da kan det være nyttig å stille seg selv spørsmålet om hvor reell denne frykten er. Når media fokuserer så mye på krig og terror, kan man lett konkludere med at sannsynligheten for å bli utsatt for terror er mye større enn den egentlig er. Dersom du går rundt og er mye redd, så vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan hjelpe deg med å roe ned denne frykten du føler på. Det kan for eksempel være en lærer, familie, helsesøster eller gode venner.


På spørsmålet ditt om hva du kan gjøre for å hjelpe til med å bedre samfunnet, så tenker jeg at det er flere forskjellige måter å gjøre dette på. Du kan for eksempel bli med i en organisasjon, bli med i et politisk parti, arrangere eller delta i demonstrasjoner, fronte hjertesakene og synspunktene dine i medier og sosiale medier. Det er mange fordeler ved å melde seg inn i en organisasjon eller et parti. Blant annet vil du møte andre engasjerte ungdommer og voksne, diskutere relevante saker, stifte nye bekjentskap og du vil få mulighet til å påvirke samfunnet. Du kan gjerne titte på linkene nedenfor for mer konkrete tips om hva du kan gjøre, og hvilke organisasjoner som finnes.


Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hvordan kan du påvirke?

Megafon (colourbox.com)

Er du engasjert i en sak som du mener får for lite oppmerksomhet? Eller synes du politikerne burde prioritere annerledes? Du har muligheten til å påvirke dette. Her får du noen tips til hvordan.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning