Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har løyet til meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Kjæresten min og jeg ble ilag igjen for 4 månder siden. Dette var ikke første gangen vi har vært ilag, vi hadde et forhold før vi "startet på nytt" igjen for fire månder siden. Før vi fant kontakten for fire månder siden var han veldig nær med en annen jente, og han forklarte at de var gode venner. Jeg hadde hørt hos andre, blant annet mine venner at de hadde hatt sex. Jeg spurte kjæresten min om dette var sant mange mange ganger og han benektet det hver gang. Nå etter fire månder kom sannheten endelig fram fra jenta som han hadde vært så nær med; de hadde hatt sex, mange ganger. Jeg reagerte med å kun bli sur nettopp fordi jeg ble så skuffet. Jeg og kjæresten min har hatt lang historie og jeg stolte på han mer enn noen andre i verden. Dette tiltross for hans lange historie med å lyge til meg. Jeg trudde det var anderledes denne gangen ettersom han lovde meg å aldri lyge til meg igjen. Hva skal jeg gjøre?? Vi hadde det så fint før alt dette.. fortjener han en ny sjangse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Takk for spørsmål.

For at et forhold skal fungere er det vesentlig at en snakker godt sammen og kjenner seg trygg på den andre. Får en ikke til å snakke sammen og det er vanskelig å stole på den en er sammen med, vil en alltid gå rundt og ha en dårlig følelse i magen og lure på om den andre liker en og sier det han tenker.

Klarer en ikke å slappe av og stole på kjæresten sin, så vil forholdet gå dårlig. Det du må gjøre er enten å snakke med han om hvordan du vil ha det i forholdet deres og bestemme deg for at du stoler på han eller avslutte forholdet, gå videre og finne en annen som du fungerer bedre sammen med. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sjalu på tidligere partnere?

En jente sitter på gulvet og ser trist ut, mens hun holder den ene hånden i håret sitt. (www.colourbox.com)

Det å bli sammen med noen er spennende og fylt med mange gode følelser. Etterhvert som man blir bedre kjent kan det likevel dukke opp informasjon om partneren som det er vanskelig å takle.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Jeg stoler ikke på kjæresten min

En jente og gutt sitter ute. Jenta ser på telefonen sin og smiler, mens gutten strekker seg litt over skulderen hennes for å se hva hun gjør på telefonen. (www.colourbox.com)

Jeg vil gjøre det slutt med kjæresten min for at jeg skal klare å leve uten å bekymre meg for å bli såret. Jeg tenker at kjæresten min kommer til å være utro.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning