Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overtale foreldre? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 16 år og har sjukt lyst på lett mc. Ikke noe R eller noe super raskt, men en som kan brukes i motsetning til moped som bare kan kjøre i 45 og er ulovlig å trimme og ha noen bakpå. Problemet er bare at jeg ikke får lov. Jeg har penger og alt, men mamma sier det er for farlig. Jeg har prøvd å overtale hun med å ha avtale om å ikke kjøre på motorveien eller på utsatte steder, men det hjelper ikke. Du kommer sikkert til å svare at jeg må godta avgjørelsen hennes, men det kan jeg ikke. Hordan skal jeg overtale henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager, men kan nok ikke gi deg det svaret som du ønsker. Det jeg skulle foreslå var å inngå et kompremis med moren din, som å ikke kjøre på motorveien. Dette har du jo allerede gjort og virker derfor som om moren din har bestemt seg. Du kan se vedlegg for mer hjelp angående det å snakke med foreldre. 

Hvis ikke anbefaler jeg deg bare å få mopedlappen og deretter vente til du er 18, da kan du ta ordentlige MC lappen. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning