Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke invitere henne, men jeg får skyldfølelse, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om jeg tok dette spørsmålet på riktig kategori, men det er ikke så farlig. Jeg inviterte en jente jeg egentlig ikke kjenner så godt i bursdagen min, fordi jeg hadde så skyld følelse for å ikke invitere henne. Hun er venn med vennene mine og hun henger med oss helle tiden. Hun er kjempe iriterende og kjefete. Men jeg kan ikke si til henne at hun ikke får komme, det er bare sykt slemt og jeg vil ikke være en så slem person. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 05.12.2018 20:07
 

Svar
Hei Jente 13år!

Så fint at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Jeg forstår at dette ikke er så enkelt for deg og jeg skal prøve og svare så godt jeg kan.

Det er veldig fint at du godhjertet nok til å invitere henne selvom du ikke kommer så godt overens med henne. Men det er tross alt din bursdag og det er viktig at du trives og føler deg komfortabel med de du har invitert. Et forslag kan være å prøve å snakke med henne, du kan fortelle henne at du ikke ønsker at hun skal føle seg utestengt, men at du føler at hun noen ganger kan være kjeftete og at du ønsker at hun skal prøve å tenke litt på det hvis hun kommer. Kanskje hun rett og slett ikke har tenkt over at hun er kjeftete og irriterende? Dersom du forteller henne hva du føler og gir rom for at hun kan si det hun føler, så kanskje det er en mulighet for at dere kommer bedre overens?

Dersom det ikke er en mulighet å snakke med henne, så kanskje du kan snakke med vennene dere har til felles. På den måten kan du og de du virkelig ønsker skal være der, snakke om hvordan dere kan lage god stemning og ha en fin feiring til tross for at hun skal være der. Forhåpentligvis så skjønner hun at en bursdag ikke er det riktige stedet for å irritere og kjefte, men dersom hun gjør det så har du rett til å si ifra! Jeg håper dette løser seg for deg!

Vedlagt ligger det noen relaterte artikler jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om bursdagsfeiring!

Jente blåser opp ballong (colour.com)

Du kjenner kriblingen i magen, du blir et år eldre og ønsker å feire den store dagen sammen med gode venner! Men hvem skal du invitere, hva skal dere spise og hva bør du ønske deg?

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Hvordan bli populær?

Vennegjeng (colourbox.com)

Hvis du føler deg sjenert, upopulær eller uinteressant, er du ikke alene. Det er vanskelig å gi et konkret svar på hvordan du kan bli mer "populær", men her er noen tips som kan være verd å få med seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning