Hopp til hovedinnholdet

Vennen min gjør mye dumt og det ser ut til at han ikke lærer. Hva gjør jeg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en god venn som gjør ganske mye dumt (ikke ulovlig, men bare ting som får folk til å bli sure og irriterte), og jeg har funnet ut av flere dumme ting han har gjort, jeg ble veldig skuffa over han når jeg fikk høre det, nå krangler vi og er egentlig ikke venner. Dette er litt vanskelig for meg siden jeg vil ikke være vennen hans samtidig som jeg vil, jeg sitter i en ganske vansklig posisjon fordi han har såret en del av de andre vennene mine. Jeg blir også ganske irritert fordi han aldri vil ta konsikvensene sine, han gjorde det endelig idag. Han pleier å si at han skal skjerpe seg og stoppe å gjøre så mye dumt, men han stopper aldri noe som gjør meg bare mer skuffa. Han pleier aldri å ta konsikvensene sine, men idag valgte han endelig å gjøre det. Jeg blir bare irritert for når jeg lzm forteller han at jeg synes det han gjør er veldig dumt sier han unnskyld men han gjør deg bare igjen. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 20.03.2019 12:07
 

Svar
Hei

Vennen din er heldig som har deg som venn. Gode venner skal og være ærlige mot hverandre og si fra når noe ikke er greit. 

Har du tenkt at dere kan snakke sammen?  Du forklarer at du vil være en venn, men da må han ta ansvar for sine handlinger og at du ikke aksepterer at han sårer dine andre venner. 

Anbefal han å få noen han kan snakke med om det han gjør. Helsesykepleier på skolen dere går her erfaring med å snakke med ungdom.

Helsestasjon for ungdom kan og ha samtaler med ungdom som trenger veiledning. Begge har taushetsplikt så det som blir sakt blir ikke fortalt videre. Det er gratis. 

Jeg har lagt med noen artikler se om de er nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning