Hopp til hovedinnholdet

Trenger tips på hvordan overtale mine foreldre til at jeg kan ta piercing!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Piercing! Jeg vil ha en navlepiercing. Mamma sier at det er uakseptabelt og pappa sier det går fint at jeg tar. Jeg kommer med gode argumenter til å ta en piercing i navlen men hun sier bare «vent til du er 16år» jeg blir så sykt irritert å lei meg fordi når hun var på min alder tok hun kjempe mange piercingen ute lov....jeg sier at piercingen bare går utover meg og at vis jeg får en infeksjon er det bare mitt problem, men hun vil ikke høre. Jeg sier også at piercingen ikke er det værste som kan skje i livet men som sakt så vil hun ikke høre!!!!! PLIS GI NOEN GODE TIPS FOR EN GANG SKYLD!! GI NOEN TIPS SOM JEG KAN BRUKE FOR Å OVERTALE!!! OG PLIS SVAR PÅ SPØRSMÅLET MITT FOR EN GANG SKYLD!

Besvart 03.05.2019 15:14
 

Svar
Hei jente 14 år

Ut fra det du skriver, så ser jeg at du er fryktelig sur og irritert, både på oss og på din mor. 

Det er ofte et dårlig utgangspunkt når du skal argumentere for noe du ønsker. Så aller først bør du forsøke å se om du kan snakke og oppføre deg på en mer "voksen" måte, slik at din mor kan se og forstå at dette betyr mye for deg.

Dessverre så er det slik at dine foreldre bestemmer over deg til du er myndig, så jeg kan ikke gi deg konkrete tips hvordan du skal overtale din mor til dette.

Kanskje du kan inngå en avtale med henne om at du får piercing når du fyller 15 år? Du kan si at du er ærlig å spør om tillatelse for piercing, mens hun bare tok det uten å spørre noen. Be om at hun revurdere aldersgrensen sin fra 16 til 15 år.

Nedenfor kan du lese ulike artikler om konflikter med foreldre.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Piercing

Piercing er ikke et nytt fenomen. Faktisk har denne formen for kroppsutsmykning vært vanlig siden oldtiden. I dag finnes fremdeles de som piercer seg for religiøse eller kulturelle grunner, men for ungdom i vesten er piercing først og fremst brukt som pynt.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning