Hopp til hovedinnholdet

Naboen satt opp fotballmål mot eiendommen min, hva kan man gjøre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har to naboer som har satt opp fotball mål rettet mot tomten min, som ungene deres sparker mot hver dag. Det hender at de bommer og ballen kommer over på min eiendom eller at ballen treffer vinduet. Jeg har snakket med naboene og spurt om de kan flytte målet enten rettet mot veien eller sitt eget hus, men det ville de absolutt ikke gå med på. Jeg begynner å bli ganske irritert og redd for at jeg en dag kommer hjem til et knust vindu eller plante. Hva mer kan jeg gjøre? Naboen tar seg til rette og går til og med gjennom hekken som er satt på på min tomt til tross for at jeg har spurt dem om å gå rundt. Det driver meg gal og jeg klarer ikke stoppe å tenke på måter jeg kan "hevne" meg på de, men mest av alt vil jeg bare at de skal ha litt respekt for min eiendom og mitt privatliv. Takk på forhånd

Besvart 19.05.2019 16:19
 

Svar
Hei

Du skriver at naboen din har satt opp et fotballmål mot din eiendom og nekter å flytte det.

I grannelova paragraf 2 står det at det er ulovlig å gjøre noe som kan være til urimelig skade eller ulempe for naboen.

Det vil være en konkret vurdering i hvert enkelt tilfelle. Som du beskriver det virker det som det er en ulempe for deg, da baller kommer over til din eiendom,og det er fare for å knuse et vindu eller en plante.

Det står videre i denne paragrafen at dersom det finnes muligheter for din nabo å minske ulempene for deg, så skal dette gjøres. Kanskje du kan spørre naboene hvorfor de ikke kan flytte målet slik at det heller vender mot deres eiendom? Det virker jo som et rimelig alternativ når det er deres fotballmål.

Naboene dine har ikke lov til å gå gjennom hekken hvis den står på din eiendom. Dette kan du nekte dem. Det er din eiendom, og du bestemmer hvem som skal gå på den.

Jeg vil anbefale deg å ta en rolig og behersket samtale med dine naboer, der du forklarer at dette er svært plagsomt for deg, og at du ønsker å finne en løsning på problemet, så vil de forhåpentligvis forstå dette. Hvis du ikke når frem ved å ha en samtale, kan du invitere dem til et møte i konfliktrådet, se vedlagt artikkel. Dette er et gratis tilbud for å løse konflikter mellom parter, men det er frivillig for begge.
Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning