Hopp til hovedinnholdet

Har løyet til en venninne om å ha hatt et forhold, men vil ikke lyve mer!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et stort problem. Har en vennine som liksom har gjort alt. Hun har røyka, drukket, hatt. Sex og klint med rundt 20! Forskjellige personer. Hun er på samme alder som meg og jeg har ikke gjort noen av de tingene. Derfor har jeg laget løgner om at jeg har hatt forhold med en gutt og at vi har gjort litt av hvert. Jeg føler liksom at jeg må lyve for at hun skal akseptere meg! Noe som er helt grusomt! Om man skal være kristen, kan man vel ikke lyve heller? beskymrer meg litt for det også. Hvordan kan jeg fikse dette? Jeg vil ikke lyve mer!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er absolutt ikke unormalt at du ikke har gjort noen av de tingene, og det er ingenting å skryte av det at hun har røyket og drukket, hatt sex og klint med 20 stk. Mange ville kanskje heller ha opplevd henne som litt løs om de hørte om dette, og det er heller ikke bra.

 

Det er ikke bra at du har løyet om at du har hatt et forhold, og de løgnene kommer bare til å vikle seg inn i hverandre og bli verre med tiden. Om du ikke ønsker å lyve mer er det eneste du kan gjøre å faktisk fortelle henne sannheten. Om hun ikke godtar at ikke du gjør alt det samme som henne eller i det hele tatt har hatt muligheten til det, så er ikke hun din venn. En ekte venn forlanger ikke at venninnen sin skal ha hatt sex osv for at de skal kunne være venner. Hva man gjør med kroppen sin og med gutter er ens egen sak, noe man velger helt selv og ikke noe vennene skal legge seg opp i. Jeg synes du skal ta deg en prat med henne og fortelle henne at du har løyet til henne. Si at du følte deg presset og ikke trodde hun ville godta deg om du ikke hadde gjort de samme tingene som hun hadde. Hun kommer nok til å bli sur for at du løy til henne, men det beste er å være ærlig nå før det blir verre.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning