Hopp til hovedinnholdet

Noen sender inn bekymringsmeldinger om meg.

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg er ei jente på ca 20 år. bor ikke lenger hjemme men har fortsatt noe som plager meg i hjemmet. det er noen i nærmiljøet som sender inn grove bekymringsmeldinger til barnevernet. disse er ikke sanne. det påstås alt fra at min mor er gal til at barna lukter vondt og ikke blir tatt vare på. 1 mamma er undersjøkt av legen som konsekvens av dette (hun er helt frisk). 2 både skole og barnehage sier at di ikke aner hvor dette kommer fra, for ingen har merket noe som helst. jeg har 5 mindre søsken der 3 av dem fortsatt bor hjemme. da barnevernet kom innom var de 3 voksene mennesker som kjeftet på mor som var hjemme alene i flere timer. da barna kom hjem sa de til dem at di måtte flytte på dagen, da mine to søstre på 13 år spurte om hvorfor di var nødt til å flytte fikk de beskjed om at de luktet vondt og var dårlig oppdratt. så har disse "Noen" som sender bekymringsmeldinger sendt en vetrinær innom for å skjekke at dyrene ikke bodde i sin egen dritt. noe de selvfølgelig aldrig har gjort! dette har på gått lenge nå, å begynner å gå innpå min elste søster som som er alene mor til ei lita jente på 8 måneder. hun sitter bare å venter på at denne personen skal finne noe galt med henne også å ta barnet fra henne, så langt så har barnevernet vert fornøyd med henne. men det har gått så langt at hun har tatt til tanken på å flytte fra byen slik at de ikke finner noe på henne. hva i alle dager skal man si, gjøre? og har man ikke rett til å vite hvem som har sakt alt dette når det er gått så langt?! hvor mye er det mulig å ødelegge en annens persons liv uten å trå ut av den annonyme boblen? hadde blit utrolig glad for en mening i denne saken, vet ikke hvem jeg skal spøre. søkte bare en stund på google etter "hjelp". mvh laura

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei Laura.

 

Du skriver at det er noen i nærmiljøet som sender inn grove bekymringsmeldinger i forhold til din mor og dine mindre søsken, og at disse ikke er sanne. Samtidig skriver du at verken skole eller barnehage har noen bekymring i forhold til barna.

 

Det som undrer meg er at du skriver at Barnevernet kommer hjem til din mor og sier at de tre barna som bor hjemme må flytte på dagen. Det må være noe alvorlig galt hjemme dersom det er slik at Barnevernet velger å flytte ut barn akutt fra hjemmet, det kan ikke bare være at barna lukter vondt, eller er dårlig oppdradd. Barnevernet får inn meldinger  om bekymring og noen av dem er anonyme. Private folk kan være anonyme om de vil det, mens offentlige melder (skole, barnehage etc) kan ikke være anonyme, de har meldeplikt. Når det kommer inn en melding til barnevernet så må barnevernet gjøre sine egne undersøkelser i hjemmet. Dersom det da viser seg å være  alvorlige mangler i den daglige omsorgen så kan barnevernet bestemme at noen barn må flyttes, dersom ikke barnevernet ser at foreldre vil kunne nyttiggjøre seg råd/veiledning fra barnevernet eller andre tiltak.

 

Noen barn flyttes akutt ut av hjemmet, da skal det være synlig at barna vil ta skade av å bli værende i hjemmet.

 

Det hender at anonyme meldinger viser seg å være sjikane, dvs at det kan være en eller annen form for hevn, for eksempel. en mor eller far som er skilt og den ene vil ødelegge den andre. Men, uansett, det er barnevernet som bestemmer til slutt hva som skjer i familien utfra egen grundige vurdering.

 

Håper dette ga deg noen svar. Du kan gå inn på nettsiden www.barnevernvakten.no og få mer informasjon om barnevernet, om du vil.

 

Med vennlig hilsen

 

Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning