Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bidra til å gjøre verden bedre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Vet ikke hvordan jeg ska få fram hva jeg føler.. Jeg leser i aviser, på nette osv om forferdelige ting som skjer her i verden! krig, urettferdighet og kvinner som blir misbrukt seksuelt uten grun, og fattiger barn som ikke har noen ting. Jeg blir så lei meg, rett og slett deprimerte! Leste nettopp om den artikkelen om han mannen fra Tyrika som måtte flykte til Hellas med sin familie fordi det var krig, og han mistet sin 3 år gammel sønn, og 5 år gammel sønn, fordi han ikke klarte og holde på dem for de var ute på havet i en båt, og det var mørtk, og båten gikk det hull i.... og ikke minst drukknet kona...! Jeg sitter her hjemme og har det så godt, jeg vil gjøre noge for å hjelpe dem som har det vondt, mn verden har blitt så galen at jeg vet ikke hvor jeg skal starte! Hva kan jeg gjøre for å hjelpe? Er det steder deg jeg kan sende inn penger til folk som virkelig trenger dem? er det reiser jeg kan ta for å trøste mennesker som lider av krig ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det høres ut som du føler deg ganske overveldet av alt du leser i media om de mange krisene som pågår i verden. Du har rett i at det er mange steder i verden det er et stort behov for hjelp.  Det er veldig flott at du ønsker å engasjere deg og være til hjelp for andre mennesker som ikke har det så godt som du selv opplever at du har det. Heldigvis er det mange måter du kan bidra på.

Siden det virker som du ikke helt vet hvor du skal starte, så vil jeg først oppfordre deg til å tenke over om det er noen spesielle saker som du er ekstra opptatt av. Du nevner i teksten din flere aktuelle saker som det går an å engasjere seg i, og kanskje er det noen av disse som peker seg ut for deg?

Det finnes flere humanitære organisasjoner som driver med ulike typer hjelpearbeid i områder der folk lider. Mange av disse er avhengig av pengestøtte for å fortsette arbeidet sitt. Eksempler på slike organisasjoner er Røde kors, Norsk folkehjelp, UNICEF, Flyktningehjelpen, Redd barna, Leger uten grenser, Kirkens nødhjelp og FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR). Hvis du vil vite mer om hvordan de arbeider, så finnes det mer informasjon på nettsidene til de ulike organisasjonene.

 

Du spør også om det er mulig å reise til steder der det er behov for hjelp. Ung.no har en egen side med informasjon om frivillig arbeid i utlandet som kanskje kan være interessant for deg. Her er en link til siden: www.ung.no/frivillig/2776_Frivillig_arbeid_i_utlandet.html . Hvis du vil vite mer generelt om hvordan du kan engasjere deg som frivillig, kan du også ta en titt på denne siden: www.ung.no/ungdomsorg/407_Engasjert_Bli_med_i_en_organisasjon.html .

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred