Hopp til hovedinnholdet

Vet du/dere om noen yrker som handler om å hjelpe mennesker i nød i fattige land?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Vet du/dere om noen yrker som handler om å hjelpe mennesker i nød i fattige land? Der jeg kan reise til Afrika, Syria osv og hjelpe barn/voksne som trenger hjelp, som foreksempel sulter, har dårlig økonomi og helse. Hva heter sånne yrker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Så bra at du har lyst til å hjelp folk!

Du tenker kanskje på å være bistandsarbeider i en organisasjon. Det finnes veldig mange forskjellige yrker tilknyttet bistandsorganisasjonene som hjelper mennesker i nød. 

Blant annet er det helsearbeidere, som sykepleiere, leger og lignende. Men det er også andre yrker, som for eksempel økonomer, advokater og andre som jobber med planlegging, politikk og liknende. Du har også ingeniører, lærere, bønder og militære. Mulighetene er mange.

utdanning.no kan du søke opp de yrkene jeg har nevnt og som kan være aktuelle. Der finner du mye informasjon om hvert yrke, blant annet hvordan man tar den utdanningen osv.

Men det er flere ting enn utdanning som teller når man søker disse jobbene: Hvilken arbeidserfaring man har, hvilke andre aktiviteter man har vært engasjert i (for eksempel frivillig arbeid og liknende), hvilke personlige egenskaper man har osv. har også betydning.  

Det kan være lurt å melde seg inn i en organisasjon etter hvert. Man lærer mye relevant av å være aktiv innen organisasjonsarbeid.

I tillegg er det lurt å skaffe seg erfaring fra frivillig arbeid med å hjelpe andre. Eksempelvis kan man være flyktningguide gjennom Røde kors, besøksvenn på eldresenter, støttekontakt for et barn eller liknende. Det er fint å ha erfaring med å jobbe med noen som ikke har det så lett.  

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til med spennende planer!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred