Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg engasjere meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei;) Jeg er veldig engasjert i krig og fred, og jeg har så veldig veldig lyst til å hjelpe på noe vis! Hvis det er en organisasjon jeg som 14 åring kunne vært med i så hadde jeg blitt utrolig glad! Jeg ønsker å kunne hjelpe noen, og se at en fremtid for noen faktisk kan se lys ut om noen år. Har dere noen organsiasjoner jeg kunne søkt om å bli med i, eller noe sånt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

Så bra at du vil engasjere deg! Fordi det er så mange faktorer som spiller inn i krig så er det kjempemange måter du kan hjelpe til. Krig og fred er et veldig bredt tema, og et tema veldig mange organisasjoner jobber med. Mitt beste råd er å prøve å finne ut om det er aktive organisasjoner nær deg. (artikkelen under har mange eksempler på organisasjoner)

For eksempel kan du melde deg som frivillig til Røde Kors, melde deg inn i Amnesty eller ican, bli fadder hos Unicef eller SOS barnebyer. 

I tillegg kan du vurdere å melde deg inn i et ungdomsparti eller CISV, som er en fredsorganisasjon som jobber internasjonalt med nettopp din aldersgruppe. 

Husk også at du ikke trenger å være meldem av en organisasjon for å engasjere deg. Veldig mye kan gjøres ved å lese seg opp, spre budskapet du står for og delta pådemonstrasjoner eller arrangement du støtter. Dersom du vil melde deg inn i en organisasjon vil du også lære mer der om hvordan du som enkeltperson kan gjøre mer i hverdagen

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred