Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble tatt for nasking for litt over to år siden. Fikk bot, men vet ikke om det ble anmeldt? Pleier det bli det?

 

Spørsmål
Hei. Jeg ble tatt for nasking for litt over to år siden. Varene hadde en verdi på 300 kr og jeg fikk en bot på hvertfall 1000 kr. mamma måtte være med siden jeg var under 18 år. Vi snakket med securitasvakten og han anbefalte at jeg tjente inn pengene ved å hjelpe til hjemme osv. Jeg vet ikke om det ble anmeldt? Pleier det bli det? Vi betalte boten, for over to år siden og etter det hørte vi aldri noe igjen... Det var et engangstilfelle, og det var så utroolig dumt. Jeg burde vel visst om jeg ble anmeldt?.....
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Straff i form av bot kalles et forenklet forelegg, og innebærer at forholdet gjøres opp på stedet. Siden du vedtok boten var det ikke nødvendig å anmelde naskeriet. I alle tilfelle ville du ha mottatt et varsel fra politiet dersom du hadde blitt anmeldt. Du må ha i bakhodet at forholdet mest sannsynlig kom på rullebladet ditt, men forenklede forelegg blir slettet fra rullebladet etter en bestemt tid. Med andre ord er det lite sannsynlig at du ble anmeldt, men forholdet ble mest sannsynlig anmerket på rullebladet ditt.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet


Quiz: Hva vet du om sex og samlivsting?

Er P-piller og annen hormonell prevensjon gratis i Norge?