Hopp til hovedinnholdet

forskjell på politi og politibetjent

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en gutt på 17 som går bygg og anlegg. som har tenkt å gå på bygg for å få generell studie kompetangse. jeg har veldig lyst til å bli politi og det er planen min. men jeg lurer på hva som er forskjell på politi og politibetjent? og er det noe problem å være litt sky hvis du vil bli politi? mvh gutt på 17 år takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!

I Politiet jobber det politibetjenter (de man ser som er "politi" rundt om i gatene), politijurister, og andre som jobber mer med administrative ting. Så ofte mener man nok det samme om man snakker om "politi" og "politibetjent". Les mer hos Utdanning.no.

Når man søker opptak til politiutdannigen er det mange krav som må oppfylles og man må også gjennom intervjuer. Jeg har aldri hørt noe om at det å være sjenert skal ha noe å si for å bli tatt opp. Det gjøres uansett en helhetsvurdering basert på mange krav. Du kan lese om alle kravene i artikkelen under svaret.

Masse lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi