Hopp til hovedinnholdet

Er en gutt på 14 år, som sammen med 13 andre som gjorde hærverk og tagget for rundt kr.300.000. Kommer dette på rullebladet mitt?

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei.
Er en gutt på 14 år, som sammen med 13 andre som gjorde hærverk og tagget for rundt kr.300.000 jeg var med på det aller meste, men alle sammen har fått brev at saken ble henlagt. Jeg har ikke fått noe ordentlig svar fra politiet om det kommer på rullebladet mitt, eller hva som skjer. Kommer det på rullebladet? og kan man velge mellom erstatning eller sammfunnstjeneste? De som var innblandet, og var i konflikrådet ville ha erstatning men er jeg eller mine foreldre pliktik til dette eller kan vi velge andre utveier?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg har for få opplysninger til å gi deg et helt konkret svar. Det er blant annet litt uklart hva du mener med ”henlagt” i denne sammenheng, da du også opplyser at du har vært i konfliktråd. Når politiet overfører en sak til konfliktråd innstilles straffeforfølgningen. Formålet med konfliktrådet er å megle mellom skadevolder (dere) og skadelidte (de som var offer for hærverket). Målet er at partene kommer frem til en avtale som begge parter kan blir enige om. Dersom dere i konfliktrådet kom frem til en avtale som du ikke oppfyller, kan politiet åpne straffeforfølgning på nytt. Dersom dere kom frem til en avtale i konfliktrådet, og denne avtalen oppfylles, vil forholdet ikke registerers i straffe- eller bøteregisteret, og forholdet vil defor heller ikke komme på ”rullebladet” ditt.

Vennlig hilsen Juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Hva er den norske promillegrensa?