Hopp til hovedinnholdet

Er det verdt å bruke penger på å ta lett-mc?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Har et luksusproblem til de grader her, men det er veldig viktig for meg. Jeg går på 1VGS, har mange venner, gode karakterer og sansen for fart og spenning. Tok mopedlappen ifjor(pappa har en som jeg bruker, fikk altså hele pakken servert på sølvfat), og ble etter 2 timer på salen gira på noe større. Visste at lett-mc var mulig og diskuterte meg frem til at foreldrene mine kunne ordne lappen mot at brødrene mine fikk en annen fordel senere. Jeg jobbet meg fra sans og samling første VGS halvår, og sparte inn 15 000 på noen mnd. Har 23 000 i mars. Tenker å gå ut med 25 000. MEN. Er det verdt det? ----På den ene siden: Tar billappen om 2 år, har mopedlappen og "trenger" ikke lett-mc siden jeg bor i oslo. Dessuten er det dyrt. ----På den andre siden: Jeg jobbet hardt og tjente mye penger for en grunn, får erfaring fra mopeden, det er over skalaen det kuleste jeg vet om, man kan ha venner bakpå, er LITT kult å vise frem for venner for å si det sånn, og viktigst av alt jeg skal ikke på Interrail eller russebuss og sparer jo 30 000 på dette. Har lagt prosjektet halvveis fra meg nå men pappa har lappen og jeg kjenner igjen min egen glede i han, altså jeg er fremdeles vilt gira på det! Derfor: Burde jeg gå for drømmen min til tross for samlet sum av forsikring, sykkelen, avgifter og servicer eller legge det fra meg? Sparte jo tross alt opp de penga for en grunn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver at du er glad i fart og moro, men at du er i tvil om du skal bruke penger på lett-mc.  Du lurer på om du burde gå for drømmen din til tross for samlet sum av forsikring, sykkelen, avgifter og servicer eller legge det fra deg. Jeg tenker at det er fornuftig av deg å ta denne vurderingen.

 

Jeg skjønner at du er i tvil om hva du skal velge å bruke pengene dine på.  Som du skriver sparte du en hel masse penger nettopp for en grunn.


Har du tenkt og vurdert hvilken 'merverdi' lett mc vil gi deg framfor moped, som du allerede har? Tror du at du kommer tilå kjøre mye? Har du andre du kan kjøre sammen med? Har du vurdert å spare opp penger til bil-lappen etter at du eventuelt har tatt lett-mc-lappen? Eller er det andre ting som trekker mer enn bil-lappen når du tenker på bruk av pengene du har spart?

Det er vanskelig for oss å gi deg det rådet som er best for deg, men jeg anbefaler deg å sette opp en liste med + og -  og ta avgjørelsen etter det. Det er viktig at du ikke tar lappen på grunn av at faren din eller noen andre.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du gjennom for å få førerkort for bil

Frontspeil i bil (colourbox.com)

Alle som skal ta lappen, må gjennom fire trinn som skal bidra til å bringe deg fram mot førerprøven. Les mer om hvordan du får førerkort for bil her.

Les mer

Hva koster det å ta lappen?

Oppkjøringstime (colourbox.com)

Hva koster det å ta førerkortet? Hva må du betale for, og hvor mye må du regne med å punge ut med til sammen?

Les mer

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort