Hopp til hovedinnholdet

Hvordan gjøre en forskjell for å sikre menneskerettigheter rundt omkring i verden?

Jente 15 år
 

Spørsmål

HEI! Jeg brenner veldig for feminisme, homofile retter, at kvinner skal velge abort osv selv, og jeg har fått med meg at det er en liten "revolusjon" på gang i verden (snakker om Russland, Hellas, Texas, Brazil ++) som handler om dette. Det er noe jeg brenner skikkelig for! Jeg har lyst å gjøre noe for å støtte feministene, homofile, abortgreiene o.l.. Men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre. Det jeg har lest i media er ting jeg føler ser på "revolusjonen" som en negativ ting. Jeg har merket at det er veldig få i Norge som får med seg at dette skjer i verden, og det irriterer meg! Jeg vil at dette skal bli satt ut i lyset, og gjort noe med. Jeg vil hjelpe, jeg vil Norge skal hjelpe, og jeg vil kunne gjøre noe! MEN jeg er 15, jeg er livredd for å snakke med folk (sosial angst) og jeg vet ikke hvordan jeg kan gjøre en forskjell. Kan dere gi meg tips til hva jeg kan gjøre som kan hjelpe? På forhånd, takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for brev, og takk for at du vil engasjere deg i noe som kan gjøre at alle mennesker kan få de samme mulighetene uavhengig hvor de bor i verden.

Det jeg vil anbefale deg å gjøre, er å gå inn på hjemmesiden til Amnesty international; www.amnesty.no De jobber for menneskerettigheter rundt omkring i verden, og på ulike arenaer. 

Når det gjelder rettigheter til homofile, vil jeg anbefale deg å kontakte LLH; post@llh.no Her kan du velge om du vil engasjere deg aktivt lokalt eller være støttemedlem. 

Du skriver at du har sosial angst, og er livredd for å snakke med folk. Jeg tenker at dette er noe du kan få hjelp til å håndtere. Vil anbefale deg å kontakte helsesøster på skolen der du går. Hun kan hjelpe deg eller henvise videre til andre som har god erfaring med dette.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering