Hopp til hovedinnholdet

han har nakenbilder av henne på mobilen sin

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har en venninne som har gjort litt dumme ting i beruset tilstand. Nå er det en fyr på skolen som har nakenbilder av henne på mobilen sin. Jeg er villig til å gjøre hva som helst for å få slettet de bildene. hva bør jeg gjøre? og hva kan jeg gjøre? jeg har to planer så langt.. plan A: hvis jeg får han alene en dag skal jeg spørre om å låne tlf hans for å sende mld til mamma. sier at jeg er tom for strøm. Hvis ikke det funker så skal meg og venninnen min drikke med han her fyren, og jeg kjører samme plan for å få tak i mobilen, tenker bare at det er lettere når han er beruset. Jeg har selv meget god kontroll når jeg drikker, så det er liten fare for at jeg gjør noe dumt. Ting må skje fort, og bildene må helst slettes denne uken. har tenkt om jeg kan gå til foreldrene hans også men tviler på om det har noe effekt... Kan dere gi meg noe tips på hva jeg kan gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dere bør få han til å forstå alvoret i dette. Gutten har ikke lov til å spre bildet til andre på noen som helst måte. Hvis han gjør det, så kan han anmeldes til politiet og straffes for det.

Hun bør snakke med gutten om hvor vanskelig dette er for henne, og at det er viktig for henne at han sletter bildene. Kanskje kan det lønne seg å blande inn både hennes og hans foreldre i saken, hvis han ikke forstår hvor viktig det er.

Jeg håper det ordner seg, og at dere begge har lært noe av det.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jente drikker øl

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig. Hva skjer hvis politiet ser meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering