Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at læreren forskjellsbehandler gutter og jenter

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13. Jeg har en mannlig lærer og han er veldig flink, men jeg (og mange av de andre jentene i klassen) synes han er kjønnsdiskriminerende. Vi hadde en «klassens time» hvor vi snakker om problemer i klassen, og jeg tok opp det at guttene aldri blir skrivd ned for å være inne/gå to og to på do sammen i friminuttene. Jeg forklarte at det kan være vanskelig for noen jenter å være alene hvis de plutselig har fått mensen! Tenk om de ikke har bind/tampong! Så han begynte å le og så pekte han på meg og bestevenninna mi og sa at det var vi som har ødelagt for at folk kan gå to og to på do sammen, og det var foran ALLE i klassen. I tillegg har han sine «favoritt-elever» og jeg merker veldig godt at jeg ikke er en av de, det er bare gutter som er det. Jeg føler at skoledagen ikke blir like fin som den kunne ha vært:( (jeg har sagt ifra til mamma og pappa) men hvis det ikke blir bedre, hva skal jeg gjøre? Er det galt å melde fra til noen andre? PLIS svar! Hilsen Jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med oss, og så fint at du allerede har snakket med mammaen og pappaen din. Dette er lurt, men om det ikke blir bedre av det så er det absolutt ikke feil å si i fra til noen andre. Først og fremst burde dere snakke med denne læreren, og da kan du for eksempel be foreldrene dine om å be om et møte med dere alle fire, og eventuelt venninna di. Da kan dere lage regler for hvordan dere vil ha det, og begge parter kan få fortelle sin del av historien. Det kan hende at denne læreren bare prøver å være morsom, og at dette slår feil ut. I tillegg så har nok han en annen oppfatning av situasjonen enn dere har, så det er veldig lurt om dere får snakket om dette og funnet ut av hvor grensa går og hva dere forventer av hverandre. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering