Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir diskriminert av læreren min

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg blir diskrimert av læreren min jeg sitter ikke med den jeg vil. Jeg blir altid vitne til den som er til overs hva kan jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår ikke helt hva du mener med diskriminert. Mener du at det er diskriminering at du ikke får lov til å sitte med den du vil? Dette betegnes i utgangspunktet ikke som diskriminering. Det at man ikke alltid får det som man selv vil, har ikke nødvendigvis noe med diskriminering å gjøre. Alle kan ikke alltid få ønskene sine oppfylt, og dette er noe vi må lære oss å takle. Men så klart skal man ikke godta hva som helst, og dersom du føler deg urettferdig behandla av læreren din, så er dette noe du må ta opp med han/henne. Be om et møte eller en samtale, og fortell om det du føler. Det er ikke sikkert læreren din tenker over dette, og da er det din oppgave å si i fra. Se om dere kan finne en løsning, ved at du foreslår måter sette kan ordnes på. 

Jeg forstår ikke helt hva du mener med at du "blir vitne til den som er til overs" heller. Mener du at du må samarbeide med den som ikke har noen andre å samarbeide med? I så fall er dette også noe du bør snakke med læreren din om. I tillegg kan du forsøke å løse det selv, ved selv å ta initiativ til å samarbeide med andre. Hopp i det - spør noen du ikke vanligvis sitter med eller snakker med, om dere skal samarbeide. Da får du litt variasjon.

Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering