Hopp til hovedinnholdet

Taxisjåføren var frekk, bør jeg konfrontere henne og hvordan?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går på en vanlig og stor vidergående skole og jeg har store smerter og problemer med beina mine så jeg tar taxi til skolen. Og på skolen min er de fleste som tar taxi litt spesielle eller går i en spesiell klasse. Mange har Downsyndrom og Autisme osv. Men det har ikke jeg. Og Taxi sjårføren min sa no veldig frekt i dag og jeg vet ikke om jeg skal konfrontere henne eller ikke. Det hun sa er at det skal være en ny jente som tar taxi og hun har brukket beinet. Og da sa hun til faren min at hun lurte på om hun kunne hente meg senere (hvis hun henter meg så sent så kommer jeg 5-10 minutt forsent til skolen) Og grunnen til hun spurte om dette var fordi hun jenten er helt "vanlig" og går i en "vanlig" klasse der dem ikke "ser gjennom fingrene" Det hun mener er at jeg er spesiel som de andre eller rar og jeg går i en spesiell klasse. Jeg har ingenting i mot folk som gjør dette folk er født på forskjellige måter men jeg ble ganske sint. Burde jeg konfrontere? Og hvordan.

Besvart 03.09.2018 11:58
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du ble sint og har lyst til å konfrontere denne taxisjåføren, om du tenker at hun mener du er spesiell eller rar og går i spesialklasse. Hvis du tolker situasjonen slik, forstår jeg at du tenker at hun var frekk, og da er det viktig å si i fra.

Men dette handler kanskje mer om en misforståelse og tankeløshet enn frekkhet? Hvis du forsøker å tolke situasjonen ut i fra dette, vil du kanskje kjenne at du blir mindre sint og lei deg?

Derfor tenker jeg at det kan holde med at du forstår at denne taxisjåføren ikke har oppfattet at du faktisk går i vanlig klasse. Derfor trenger hun nok å få forklart dette. Men sa ikke din far i fra om dette da hun snakket med ham om å hente deg seinere enn vanlig? Det er jo viktig at du rekker skolen.

Ta en prat med faren din og snakk om din opplevelse av situasjonen. Kanskje han kan hjelpe deg til å si i fra på en grei måte, for du vil vel heller ikke bli oppfattet som frekk? Vi trenger alle å øve oss på å si i fra når vi synes andre går over grenser, eller sårer oss. Ofte handler det om misforståelser og det skal lite til for å rydde opp og gå videre.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering