Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er rasist, hvordan kan jeg snu tankesettet hans?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kjæreste som er rasist og som ser ned på alle som ikke har like hudfarge som han selv. Jeg hater dette ved han, for jeg syns at rasisme og diskriminering generelt er helt forferdelig. Har dere noen tips på hvordan jeg kan snu hans tankesett litt?

Besvart 19.11.2018 10:34
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med Ung.no. Det er ikke greit at folk er fordomsfulle og rasistiske. Det kjennes enda verre når det gjelder folk man er glad i. Det er ikke så lett å snu tankesettet til noen som har bestemt seg, men det viktigste er i grunnen å ikke gi opp.

Det går for eksempel an å framheve bra folk uansett hvilken hudfarge eller bakgrunn de har, og særlig folk som har annen bakgrunn enn kjæresten din. Mest sannsynlig har han folk han ser opp til, artister han liker, folk han kjenner personlig, og bekjente som har en annen bakgrunn enn ham selv, og som han liker. 

Det går an å utfordre ham litt mer direkte, ved å påpeke at disse folkene er bra. Dersom kjæresten din ikke kjenner så mange med annen bakgrunn går det kanskje an å prøve å bli kjent med andre. Av og til går det også an å reflektere over at vi alle sammen er forskjellige, at hvem vi er ikke avgjøres av kulturell bakgrunn, hudfarge, nasjonalitet osv, men at hvem vi er som individ avgjøres av alle slike små faktorer til sammen. Og at det faktisk er mer som binder oss sammen som mennesker enn det som skiller oss. 

Lykke til!

Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Rasisme-kort (colourbox.com)

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering