Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er jenter "løse" hvis de har sex, men ikke gutter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, nå har jeg lurt en stund så nå føler jeg bare at jeg må spørre! Jeg har lagt merke til at om ei jente "mister" dommen sin så er ho "løs" men om en gutt "tar" dommen til MANGE jenter er det bare dødskult! Hvorfor er det sånn?

Besvart 10.02.2019 13:56
 

Svar
Hei

Det er nok mange som undrer seg over det samme som deg, for slik skal det jo ikke være. 

Det er nok dessverre slik at slike holdninger henger igjen fra gammelt av. Holdningene har jo aldri vært riktige, men det var nok veldig utbredt og akseptert og tenke slik før og dermed henger det igjen i samfunnet i dag. 

Det er imidlertid ikke riktig, og verken gutter eller jenter er "løse" fordi de har sex. Det er opp til hver enkelt om de ønsker å ha sex eller ikke, og med hvem, uansett kjønn. 


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Likestilling mellom kvinner og menn

Symbolene for kvinne og mann (colourbox.com)

Hva skal til for å minske forskjellene mellom kvinner og menn? Det finnes en rekke tiltak og lover for å sikre et mer likestilt samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering