Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt for nasking og fikk påtaleunnlatelse - kan jeg få jobb i butikk?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei For 1 år siden hadde jeg et kjempe vanskelig liv, jeg strevde med alt slags ting og ble tatt for nadkeri. Nå har barnevernet tatt over omsorgen min og jeg lever ett tusen ganger bedre liv. Da jeg ble tatt for naskeri så fikk jeg en påtaleunnlatelse fordi jeg ikke hadde gjort noe straffbart tidligere. Jeg angrer skikkelig mye for alt sammen. Men nå skal jeg søke som jobb i en klesbutikk som sagt så må jeg jo ikke legge fram politiattesten min. Så hvis jeg blir spurt om jeg har begått noe straffbar handling liksom, kan jeg svare at jeg ikke har begått det ? Eller er det liksom mulig for dem å finne det ut , ? Jeg har virkelig lyst til å glemme fortiden min som er som ett hinder for meg for noen få år. Håper virkelig på et positivt svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ingen måte arbeidsgiver kan finne ut at du ble tatt for naskeri på, med mindre du selv forteller det. For å jobbe i butikk kreves det som du sier ikke at man fremlegger politiattest.

I forhold til om du bør fortelle om dette forholdet på et intervju eller ikke må du vurdere det selv. Hvis du får spørsmål om du tidligere er blitt straffet og du forteller at du har blitt tatt for nasking kan det få betydning for om du får jobben eller ikke. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd