Hopp til hovedinnholdet

Kommer henlagte saker i utvidet politiattest?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Kommer henlagte saker i utvidet politiattest? Jeg har blitt anmeldt for trussler (straffeloven §227) men alt var ikke mer enn en misforståelse over en tweet, og det var ei jente fra skole som ikke likte meg som anmeldte meg fordi hun hatet meg så mye, så hun prøvde hele tiden å ødelegge for meg. Jeg ble avhørt av politiet og de sjekket hjem hos meg for våpen (noe jeg selvfølgelig ikke har), jeg har ikke blitt dømt eller fått bot eller advarsel.. Kan dette komme i utvidet politiattest? Jeg vil søke om norsk statsborgerskap. Isåfall, kan udi nekte meg statsborgerskap over dette?

Besvart 26.09.2018 21:01
 

Svar
Hei
Verken anmeldelser eller henlagte saker kan anmerkes på utvidet politiattest, jf. politiregisterforskriften § 29-5.
I den utvidede politiattesten vil det være opplysninger om straffesaker som ikke er endelig avgjort av politiet eller domstolen. Det innebærer at siktelser, tiltaler og dommer som ikke er rettskraftig avgjort skal stå på attesten.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Disse yrkene og utdanningene krever politiattest

Politimann (colourbox.com)

Det er svært mange forskjellige lover og forskrifter som avgjør hvem som kan kreve politiattest. Listen du ser her, inneholder derfor bare noen eksempler på slike yrker og utdanninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd