Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg skal bestille Phenibut, kan jeg få problemer?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sitter er og lurer på om jeg skal bestille noe som heter Phenibut som er et kosttilskudd og det står ikke oppført på narkotikalisten eller på dopinglisten som jeg har fått med meg. Spørsmålet er hvis tollvesenet finner produktet og ødelegger det, kan jeg få problemer med politiet? Har lest flere saker der personer har bestilt og tollvesenet fant produktet og de ba om resept og produktet ble ødelagt uten at politiet ble ikke innblandet. Hvis de finner ut av det og politiet blir evt innblandet har det noe å si for førstegangstjenesten og jobb muligheter i militæret?

Besvart 15.01.2019 10:30
 

Svar
Hei,

Vi får mange henvendelser om lovligheten av forskjellige produkter, men vi er ikke de rette til å svare på spørsmålet. 

Det er ikke Tolletaten som avgjør om et bestemt produkt er lovlig eller ikke og vi kan derfor ikke ta noen avgjørelser knyttet til enkeltprodukter.
Men det avgjørende i slike tilfeller er om produktet blir klassifisert som for eksempel et næringsmiddel eller et legemiddel i Norge.

Selv om et produkt ikke er klassifisert som et legemiddel i det landet du handler, kan innholdet føre til at produktet blir klassifisert som legemiddel i Norge. Er du i tvil, kontakt Legemiddelverket.

Et produkt som regnes som næringsmiddel hører under Mattilsynet.

Du kan lese mer om import av legemidler og kosttilskudd her.

Hvis du importerer noe som er ulovlig risikerer du politianmeldelse. Dersom du blir straffet for ulovlig import vil dette havne på politiattesten din. Det kan ha betydning for førstegangstjeneste og jobb i forsvaret. Du kan lese mer om kravene i forsvaret på denne siden.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er doping?

Doping (colourbox.com)

I ulike tidsepoker har folk kjent til og lett etter stoff som kunne påvirke kroppens prestasjonsevne i ulike sammenhenger.

Les mer

Dopinglisten

Utdrag fra dopingslista

Det er World Anti-Doping Agency (WADA)som bestemmer hvilke stoffer og metoder som er forbudt å benytte innen idretten. Forbudte stoffer og metoder blir oppført på Dopinglisten.

Les mer

Dopingkontakten

Bildet er lånt fra https://antidoping.no/

Har du eller noen du kjenner behov for å snakke med noen om doping?

Les mer

- Har noe på rullebladet - noen yrker jeg ikke kan velge?

Gutt tenker (colourbox.com)

Jeg har noe på rullebladet og lurer på om det er noen jobber jeg ikke kan få da? Har tenkt litt på å bli psykolog eller lege...

Les mer

- Har fått noe på rullebladet - når blir det fjernet?

Gutt sitter foran PCen (colourbox.com)

Våren 2013 ble jeg ble anmeldt, og har betalt en bot for det jeg gjorde. Vet du når dette blir fjernet fra vandelen min? Vil dette hindre meg i å få noen jobber etter at det er fjernet fra vandelen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd