Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere i USA hvis jeg er tatt for urinering på offentlig sted?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble nylig tatt for å urinere på offentlig sted. Senere i år (august) reiser jeg ned til USA for å studere ved et college. Jeg har enda ikke vært på visumintervju for oppholdstillatelse. På grunn av dette er jeg veldig stresset for om jeg får innvilget tillatelse til å bo/studere der i 4 år. Vil denne hendelsen ha noen innvirkning?

Besvart 14.05.2019 19:35
 

Svar
Hei

Når du skal studere i USA må du søke om visum på den amerikanske ambassaden slik du oppgir at du har gjort. Den amerikanske ambassaden kan be om å få utskrift av politiattesten din. Hvis du får en bot vil denne fremgå av den vanlige politiattesten din i 2 år. Det er amerikanske myndigheter som avgjør hvem de vil gi visum til, jeg kan derfor ikke fortelle deg om du vil få visum eller ikke.

Selv om det er slik at anmerkninger i politiattesten kan være til hinder for visum, finnes det noen unntak som åpner for at det ikke blir noe problem for deg å likevel få visum for å studere i USA. Forholdet du har fått bot for har en strafferamme som er på under 1 år. Dersom dette er ditt eneste lovbrudd, vil dette kunne tale for at du vil kunne få innvilget studievisum.

Jeg vil anbefale deg å være åpen med ambassaden og fortelle om det som har skjedd.

Lykke til! 

 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd