Hopp til hovedinnholdet

Tatt for nasking - innreise til usa

Jente 20 år
 

Spørsmål

Heisan. jeg er en fortvilet jente på 20 år som er kommet inn på skole i USA til høsten. MEN for fire år siden da jeg var nettop fylt 16 ble jeg tatt i en butikk for å ta en lipgloss! jeg aner ikke om jeg fikk prikk på rulleblad osv, men vi kom til et konflikt råd der vi ble enige om ett eller annet. jeg har fortrengt hele saken og sliter enda skikkelig med å gå i butikker.... det er noe vi hjemme ikke snakker om i det hele tatt. men nå som jeg har kommet inn på skole så må jeg jo på intervju på ambassaden i oslo. der kommer de jo til å stille spm som jeg har begått en kriminell handling, noe jeg kommer til å svare nei på for å ungå stress... eller hva mener dere jeg skal gjøre? jeg gruer meg så sinsykt og har på følelsen av at jeg ikke kommer til å få visum! kan dere plis hjelpe meg?? hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg henviser deg til å lese vårt tidligere svar som omhandler det samme som du lurer på.

 

www.ung.no/oss/kriminalitet/49909.html

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd