Hopp til hovedinnholdet

Hva slags tilgang har USA til det norske straffe- og bøteregisteret?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Hva slags tilgang har USA til det norske straffe / bøteregisteret? Ser de den uttømmende og den ordinære politiattesten?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Når du skal reise til USA må du fylle ut, og skrive under på, et skjema hvor du blant annet blir spurt om du har begått visse straffbare handlinger. Dersom du opplyser at dette ikke er tilfelle, og amerikanske myndigheter får mistanke om at du ikke snakker sant, vil de undersøke dette nærmere. 

 

Selv om amerikanske myndigheter ikke har direkte tilgang til norske strafferegistre, vil de kunne få relevant informasjon om straffbare forhold du har begått dersom de har grunn til å mistenke dette.

 

Det er absolutt ikke å anbefale å lyve i skjemaet, for så å håpe på at dette ikke blir oppdaget. Blir det oppdaget vil du bli arrestert, og måtte sitte i avhør, før du blir sendt tilbake til Norge med første fly. Dette vil nok for de fleste oppleves svært ubehagelig.

 

Dersom man er usikker på om et straffbart forhold kan føre til at en ikke får tillatelse til å reise inn i USA, kan det være lurt å søke om visum før man skal reise. Da må det legge ved utskrift av straffe- og bøteregisteret, og eventuelle dokumenter en har fått fra politiet om saken sin.

Du kan ta kontakt med den amerikanske ambassaden hvis du har flere spørsmål om dette.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd